مروری بر تاریخچهی دانش اندیشه با بررسی دیدگاههای افلاطون و ارسطو
در این برنامه در مورد دانش اندیشه، تاریخچهی آن و نحوهی پیدایش و روند این دانش، ارتباط آن با عقل گرایی و رفتارگرایی اطلاعاتی را از زبان سیدمحمد رجائی رامشه بنیانگذار مهندسی ذهن مدل RJ در سری برنامه های RJ در رادیو امید بشنوید.
مروری بر تاریخچه ی دانش اندیشه – قسمت دوم
در ادامه مبحث مروری بر تاریخچه ی دانش اندیشه، سیدمحمد رجایی رامشه بنیانگذار مهندسی ذهن مدل RJ ضمن شرح دیدگاههای عقل گرایی افلاطون و تجربه گرایی ارسطو، توضیح میدهند که تحقیقات امروزی برای اثبات نظریههای جدید، چگونه از دیدگاههای این دو اندیشمند بزرگ استفاده می کنند، که در ادامه خواهیم شنید
مروری بر تاریخچهی دانش اندیشه با بررسی دیدگاههای دانشمندان قرون اخیر – قسمت سوم
در این برنامه از سری برنامه های دانش اندیشه، در ادامه بررسی روند تاریخی پیدایش این دانش، سید محمد رجایی رامشه -بنیانگذار مهندسی ذهن مدل RJ- دیدگاههای مطرح شده ی بعد از عقل گرایی و تجربه گرایی مانند دیدگاههای نظریه پردازی، ساختارگرایی و کارکردگرایی را شرح داده و نظرات دانشمندان قرون اخیر مانند جان لاک و دیدگاههای بنیانگذاران الگوهای جدید، افرادی مانند کانت، ویل هلمونت و ادوارد تیخنر را مرور میکند

مروری بر تاریخچه دانش اندیشه با بررسی دیدگاههای دانشمندان معاصر- قسمت چهارم
#عمل گرایی#تداعی گرایی#رفتار گرایی#توجه،هشیاری،ادراک
مروری برتاریخچه ی دانش اندیشه بابررسی دیدگاههای جدید سیستم فکری انسان-قسمت پنجم
در ادامه ی مبحث مروری بر تاریخچه ی دانش اندیشه، سید محمد رجایی رامشه -بنیانگذار مهندسی ذهن مدل RJ- آخرین نظریه های مطرح شده در این دانش از جمله روانشناسی گشتالتی را شرح داده و پس از بیان علل رد شدن نظریه هایی مثل رفتارگرایی، دیدگاهی جدید به نام دیدگاه سیستمی را بیان نموده و ارتباط آن با دانشهای جدید دیگر مثل علوم کامپیوتر، شبیه سازی، برنامه نویسی و هوش مصنوعی را شرح می دهند. سپس نحوه پیدایش علم روانشناسی شناختی را شرح داده و به معرفی RJ جدیدترین و کامل ترین الگوی سیستمی جهان می پردازند.
#سیستم فکری#روانشناسی گشتالتی#روانشناسی عامیانه#روانشناسی شناختی#مهندسی ذهن مدلRJ

مروری بر تاریخچه ی دانش اندیشه با معرفی نیاز علوم جدید به این دانش – قسمت ششم
در ادامه ی مبحث مروری بر تاریخچه ی دانش اندیشه، سید محمد رجایی رامشه -بنیانگذار مهندسی ذهن مدل آرجی- به بررسی علل گسترش دانش اندیشه و تاثیر رسانه های قرن بیستم مانند رادیو و تلویزیون، بر رواج روانشناسی عامیانه پرداخته و سپس روند علمی شدن رشته روانشناسی و به دنبال آن پیدایش علم روانشناسی شناختی را شرح می دهند. در پایان تاثیرات دانش اندیشه روی علوم جدید مانند تجارت، مدیریت و رایانه را بیان نموده و اثرات پیوند میان دانش اندیشه با الگوهای فکری و نحوه تفکر انسان بر زندگی را شرح میدهند.
#الگوی تفکر انسان#مدیریت#رایانه#روانشناسی شناختی#مهندسی ذهن مدل آرجی

مروری بر تاریخچه ی دانش اندیشه با بررسی تاثیر آن بر علم مدیریت – قسمت هفتم
در ادامه ی مبحث مروری بر تاریخچه ی دانش اندیشه، سید محمد رجایی رامشه -بنیانگذار مهندسی ذهن مدل RJ- روند پایه گذاری علم مدیریت توسط آقای تیلور به دلیل نیاز به مدیریت نیروی انسانی در کارخانه های با تولید انبوهِ پس از انقلاب صنعتی و در عصر ماشین را بیان نموده و دیدگاه رایج آن دوران به نیروی انسانی به عنوان بخشی از ماشینِ تولید را شرح میدهند. سپس معایب این نگرش را بیان نموده و در پایان خطاهای رایج آن زمان در تشخیص خلاقیت در افراد را توضیح می دهند.
#مدیریت علمی/علم مدیریت#انقلاب صنعتی#مهندسی ذهن مدل آرجی#عصر ماشین#خلاقیت/نوآوری

مروری بر تاریخچه ی دانش اندیشه با بررسی روند مراحل رشد دانش مدیریت – قسمت هشتم
در ادامه ی مروری بر تاریخچه ی دانش اندیشه، سید محمد رجایی رامشه -بنیانگذار مهندسی ذهن مدل RJ- نیاز علم مدیریت به افراد خلاق برای مدیریت سازمان ها و شرکت های بزرگ و روند تلاش برای رفع این نیاز در علم مدیریت را بررسی کرده و پیدایش موضوعاتی مثل اتاق فکر، مهارت های مدیریت، برنامه ریزی، رفتار و فرهنگ سازمانی، سرمایه ی انسانی، فرهنگ سازمانی، برنامه ریزی استراتژیک، تفکر استراتژیک و نیز مراحل رشد و شکست هر مورد را شرح می دهند. در پایان نگرش مهندسی ذهن آرجی در این خصوص، یعنی «استراتژی تفکر» را معرفی می کنند.
#مهندسی ذهن مدل آرجی#تفکر استراتژیک/استراتژی#برنامه ریزی#مدیریت#خلاقیت

مروری بر تاریخچه ی دانش اندیشه با بررسی استراتژی کشورها در علم مدیریت
در ادامه ی مبحث مروری بر تاریخچه ی دانش اندیشه، سید محمد رجایی رامشه -بنیانگذار مهندسی ذهن مدل آرجی- به بررسی تحقیقات کشورهای مختلف در علوم جدید می پردازند، بدین ترتیب که استرالیا در زمينه هوش مصنوعی، آمریکا در زمينه استراتژی و ژاپن در مورد خلاقیت (مفهوم ساتوری) کار کرده اند. سپس مدیریت آمریکایی (فردگرا) و مدیریت ژاپنی (همکاری گروهی) را شرح می دهند. در پایان الگوی آرجی را معرفی می کنند که در واقع در بر گیرنده ی همه ی آنهاست.
#هوش مصنوعی#خاستگاه الگوی آرجی#استراتژی#خلاقیت#مدیریت آمریکایی و مدیریت ژاپنی

مروری بر تاریخچه ی دانش اندیشه با بررسی روند مطالب ارائه شده در برنامه های قبلی
در ادامه ی مبحث مروری بر تاریخچه ی دانش اندیشه، سید محمد رجایی رامشه -بنیانگذار مهندسی ذهن مدل RJ- ضمن تاکید بر پیوستار بودن مطالب عنوان شده در برنامه های قبلی، یادآوری می کنند که این دانش با نظریه های عقل گرایی افلاطون و تجربه گرایی ارسطو شروع شده و با نظریه های دیگری مثل ساختارگرایی و… و گشتالت و سپس گسترش در علوم جدید مانند روانشناسی، جامعه شناسی و…و فیزیولوژی، مدیریت و کامپیوتر ادامه یافت تا اینکه در قرن اخیر مبحث جایابی های مغز مطرح شده و با کمک هوش مصنوعی، الگوپردازی از مغز انسان شروع شد.
#عقل گرایی و تجربه گرایی#گشتالت#الگوپردازی از مغز#هوش مصنوعی#مهندسی ذهن مدل آرجی